/Περί της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Περί της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Συστημικά ΜΜΕ, κόμματα και θεσμοί υποκρίθηκαν πως έπεσαν από τα σύννεφα με την επίσημη αναγνώριση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ από τη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά από σχετικό διάταγμα του προέδρου της, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η πραγματικότητα είναι πως οι εν λόγω Λαϊκές Δημοκρατίες τελούσαν υπό καθεστώς ντε φάκτο αναγνώρισης από τη Ρωσία από την αρχή της ανακήρυξης της αυτονομίας τους από ναζιστικό φίδι που εκκολάφθηκε στο Κίεβο. Η αυτονόμησή τους ήταν αποτέλεσμα μαζικών διαδηλώσεων από τους ρωσόφωνους πληθυσμούς των επαρχιών αυτών (https://www.bbc.com/news/world-europe-26910210), οι οποίες ήρθαν ως απάντηση στο ευρωνατοϊκό πραξικόπημα και σήμερα πολύ βολικά έχουν ξεχαστεί.

Η ντε γιούρε αναγνώριση ήταν απλώς μια κίνηση πυγμής από τη ρωσική πλευρά, η οποία δείχνει ότι δεν φοβάται τον ευρωνατοϊκό κλοιό στα δυτικά της σύνορα και είναι έτοιμη να συγκρουστεί με αυτόν όπως και όποτε χρειαστεί, εφόσον απειληθεί. Την κίνηση αυτή ακολούθησε, σήμερα το πρωί, μια μαζική κινητοποίηση του ρωσικού στρατού απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις του ουκρανικού καθεστώτος, που στόχο έχουν τον αφοπλισμο μιας επικίνδυνης, τυχοδιωκτικής εξουσίας, η οποία λειτουργεί ως εμπροσθοφυλακή κι αιχμή του δόρατος των ΝΑΤΟϊκών πιέσεων απέναντι στη ρωσική εθνική κυριαρχία.

Είναι κωμικοτραγική η συζήτηση περί σύγκρουσης ιμπεριαλισμών, αφού η Ρωσία, μια μέση δύναμη οικονομικά, είναι σε αυτήν την περίπτωση μόνη της, δίπλα στα σύνορά της, απέναντι σε μια λυκοσυμμαχία αρπακτικών από την άλλη άκρη της ηπείρου και του ωκεανού, που έχουν λεηλατήσει κυριολεκτικά όλον τον πλανήτη και δεν άντεξαν να αφήσουν ούτε την Ουκρανία χωρίς να εγκαθιδρύσουν το δικό τους καθεστώς-μαριονέτα.

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των εθνοτικών και γλωσσικών μειονοτήτων του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ και της Κριμαίας για επιβίωση απέναντι στους μισαλλόδοξους υπερεθνικιστές και μισθοφόρους που διοικούν την υπόλοιπη Ουκρανία από το 2014. Στηρίζουμε τον αγώνα της Ρωσίας για κυριαρχία και αυτονομία απέναντι στο δυτικό μπλοκ των ιμπεριαλιστών και των δήμιων των λαών.

Μ΄έτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
“Γασσάν Καναφάνι”