/Δήλωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης με αφορμή την Παλαιστινιακή ημέρα των φυλακισμένων

Δήλωση του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης με αφορμή την Παλαιστινιακή ημέρα των φυλακισμένων

Του Τομέα Φυλακών του PFLP*

«Η Παλαιστινιακή Ημέρα των Φυλακισμένων συμπίπτει φέτος με την εξέγερση των Πορειών της Μεγάλης Επιστροφής.

Την ημέρα αυτή, τιμούμε το αίμα των μαρτύρων του Κινήματος των Κρατουμένων και τα βάσανα του άδειου στομάχου, τα οποία διαμόρφωσαν τους μύθους της πρόκλησης και της αντίστασης στον καταπιεστή και τον εκτελεστή, μέσα από πολλά κατορθώματα που κερδίθηκαν μέσω της μάχης των διαθηκών.

Χαιρετίζουμε και επαίνουμε τους μάρτυρες του κινήματος των κρατουμένων και ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε στο μονοπάτι της θυσίας και του αγώνα τους.

Εκφράζουμε τους χαιρετισμούς μας σε όλους τους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, ιδίως στον εθνικό ηγέτη και σύμβολο, τον σύντροφο Ahmad Sa’adat και τους ηγέτες Marwan Barghouthi, Hassan Salameh, Bassam al-Saadi, Wajdi Joudeh, Bassem al-Khandakji, Walid Daqqa, Ahed Abu Ghoulmeh και έναν μεγάλο κατάλογο κρατουμένων.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις παλαιστίνιες φυλακισμένες γυναίκες που διεξάγουν έναν προχωρημένο αγώνα και αποτελούν παραδείγματα αφοσίωσης, αποφασιστικότητας και θέλησης, στην πρώτη γραμμή της οποίας είναι ο αφοσιωμένη αγωνίστρια Khalida Jarrar, μία αληθινή εκπρόσωπος του αγώνα μας.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους φυλακισμένους της Ιερουσαλήμ, την κατεχόμενη Παλαιστίνη από το ’48 και τους πολλά χρόνια, παλαίμαχους κρατούμενους που έχουν δημιουργήσει επαναστατικά σχολεία από τα οποία έχουν προκύψει χιλιάδες ηρωικοί μαχητές.

Σε όλους τους κρατούμενους, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε την πορεία της αντίστασης με σταθερότητα για να κερδίσουμε τα νόμιμα δικαιώματα των ανθρώπων μας για επιστροφή, αυτοδιάθεση και ίδρυση μιας ανεξάρτητης Παλαιστίνης σε ολόκληρη την παλαιστινιακή χώρα με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Για την Παλαιστινιακή Ημέρα των Φυλακισμένων, θεωρούμε τον εαυτό μας στο κίνημα των κρατουμένων ως αναπόσπαστο μέρος της εξέγερσης της Επιστροφής. Αγωνιζόμαστε και πορευόμαστε μαζί σας με τις καρδιές, και το νου μας με σταθερότητα μέσα στις φυλακές.

Την ημέρα αυτή τονίζουμε τα ακόλουθα σημεία:

  1. Ο αγώνας των κρατουμένων είναι εθνικός αγώνας και το θεμελιώδες ζήτημα της ελευθερίας και αυτή τη μέρα μας υψώνουμε τη φωνή μας ότι δεν είμαστε τρομοκράτες και τέρατα, όπως ο εχθρός και ο καταπιεστής επιθυμεί να μας απεικονίσει, αλλά οι γιοι και οι κόρες ενός δίκαιου αγώνα, οι αγωνιστές για την ελευθερία από την καταπίεση και την εκδίωξη που υπέστη ο λαός μας.
  2. Χαιρετίζουμε αυτή την ημέρα ως σύμβολο του αγώνα των κρατουμένων και απαιτούμε το ζήτημα της ελευθερίας των κρατουμένων πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή των εθνικών μας προτεραιοτήτων τόσο στο επίσημο όσο και στο λαικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζουμε την υποστήριξή μας στους διοικητικούς κρατούμενους στην εκστρατεία του μποϋκοτάζ και στον συνεχιζόμενο αγώνα τους για την κατάργηση της πολιτικής της διοικητικής κράτησης.

  1. Ζητούμε από τους επίσημους και τους μη επίσημους οργανισμούς να υποστηρίξουν τον αγώνα των φυλακισμένων χωρίς διακρίσεις και να τους καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη φροντίδα των οικογενειών και των παιδιών τους, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης νομοθεσίας για την προστασία των δικαιωμάτων τους και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης μετά την απελευθέρωση τους.
  2. Ζητάμε την καταγραφή όλων των εγκλημάτων που διαπράττονται από τη διοίκηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων και τις υπηρεσίες πληροφοριών κατά του κινήματος των κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής της διοικητικής κράτησης, απομόνωσης, ιατρικής αμέλειας, της κράτησης ανηλίκων παιδιών και συνεχιζόμενων πράξεων κατά του κινήματος των φυλακισμένων και των δικαιωμάτων των κρατουμένων.
  3. Ζητάμε τη διαμόρφωση ενός διαρκούς προγράμματος δράσης για την υποστήριξη του αγώνα των κρατουμένων σε όλες τις πλατφόρμες και τις δημόσιες πλατείες.

Συμπερασματικά, εμείς στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης μέσα στις φυλακές της κατοχής, επιβεβαιώνουμε την περηφάνια μας σε εσάς, τον παλαιστινιακό λαό, με κάθε παλμό της καρδιάς μας και με όλο το αίμα στις φλέβες μας.

Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για απελευθέρωση στην Ημέρα των Φυλακισμένων και την αφοσίωσή μας στους μάρτυρες και το κίνημα των κρατουμένων, για να διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα της σταθερότητας και της αντίστασης μέχρι να επιτύχουμε την απελευθέρωση του λαού μας και την επιστροφή στη γη του, μόλις σπάσουμε όλες τις αλυσίδες και γιορτάσουμε την καταστροφή των τειχών της φυλακής.

Σε αυτή την κεντρική στιγμή στην ιστορία του παλαιστινιακού και των αραβικών λαών, εμπνεόμαστε από την πλούσια εμπειρία του λαού μας και τους θριάμβους των αγώνων και των θυσιών του.

Φωνάζουμε έξω από τις φυλακές, ΝΑΙ στην πείνα για ελευθερία, ΟΧΙ στον πόνο της υποταγής, κανένας συμβιβασμός στα δικαιώματα και στις αρχές μας και ΟΧΙ στους σχεδιασμούς εναντίον του παλαιστινιακού λαού, ιδιαιτέρως της «Συμφωνίας του Αιώνα».

Ζήτω ο παλαιστινιακός λαός και το κίνημα των κρατουμένων! Δόξα στους μάρτυρες και ελευθερία στους φυλακισμένους! Η νίκη είναι σίγουρη

Πηγή: PFLP
Μετάφραση για το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» : Rovespieros